ΑΓΕΕΘΑ: «Το Rafale προσφέρει ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα και φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή!»

 
ΑΓΕΕΘΑ: «Το Rafale προσφέρει ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα και φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή!»

Ενημερώθηκε: 21/07/21 - 15:25

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του και την χαρά του για την σημερινή ημέρα ορόσημο για την Πολεμική μας Αεροπορία αφού από σήμερα η Ελλάδα πρόσθεσε και επίσημα στο αεροπορικό της στόλο το πρώτο Rafale και σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα 17.

Συγκεκριμένα ο ΑΓΕΕΘΑ, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Ιστρες της Γαλλίας μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, για την επίσημη τελετή παραλαβής του πρώτου ελληνικού Rafale, αρχικά έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με «Ριπές» Ανέμου» και «Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!!!». Την ανάρτηση του Α/ΓΕΕΘΑ συμπληρώνει και ένα video λίγων δευτερολέπτων με το Rafale.

#Rafale_En_Route

@Hellenic_MOD

@hndgspio

@Armees_Gouv

@Armee_de_lair

@Dassault_OnAir

pic.twitter.com/4YqrVnEfL7

?

Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες... Με "Ριπές" Ανέμου ?? ??

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!!!

July 21, 2021

Στην συνέχεια ο ΑΓΕΕΘΑ σε δεύτερη ανάρτηση έγραψε χαρακτηριστικά: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις #ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!! Οι πρώτοι Πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται πυρετωδώς και σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους αιθέρες μας με τα ολοκαίνουρια φτερά τους! «ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ».

#Rafale

#ΠΑ

#ΕΔ

@Hellenic_MOD

@Armees_Gouv

@hndgspio

pic.twitter.com/9SGVQNyZF4

Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο ! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την και τις ?? . Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!

July 21, 2021

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι: «Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, ένας «game changer» θα έλεγα, που ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις.

Στην συνέχεια ο ΑΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι η απόκτηση των Rafale: «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο.»

«Αυτό το ισχυρότατο μαχητικό αεροσκάφος με τις εντυπωσιακές δυνατότητες που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι διαθέτει, καθώς και με το πλήθος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει, προσφέρει στη Χώρα μας ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα και φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Φλώρος.

Ακολούθως ο ΑΓΕΕΘΑ υπογράμμισε τις διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, τονίζοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που η Ελλάδα επιλέγει Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη για να αναβαθμίσει τις δυνατότητες της Πολεμικής της Αεροπορίας.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όραμα για την Ανατολική Μεσόγειο και δουλεύουν για την διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης. «Αυτή η προμήθεια δημιουργεί έναν ακόμη ισχυρό συνδετικό δεσμό στην ιδιαίτερη σχέση μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους ήδη υπάρχοντες στρατιωτικούς δεσμούς που έχουν εγκαθιδρυθεί μέσω κοινών δράσεων όπως κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, καθώς και υψηλού επιπέδου πολυεθνικές δραστηριότητες και συνεργασίες. Και βεβαίως οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί από τις Γαλλικές και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνιστούν τους πυλώνες των όσων μέχρι τώρα έχουμε πετύχει, αλλά και των όσων έπονται στο λαμπρό κοινό μας μέλλον.» τόνισε ο ΑΓΕΕΘΑ.

Τέλος, ο Στρατηγός Φλώρος έκλεισε τον χαιρετισμό του με μια σπόντα κατά της Τουρκίας λέγοντας: «Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Έθνη μας έχουν διαχρονικά επιλέξει να βρίσκονται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, που στηρίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.»

Από την πλευρά του ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, που υποδέχθηκε σήμερα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της Dassault Aviation την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι: «Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafale να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την ΠΑ και θα συμβάλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα».