Tουρκία: Η αντιπολίτευση «αδειάζει» Ερντογάν για τα F-35: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας

 
Tουρκία: Η αντιπολίτευση «αδειάζει» Ερντογάν για τα F-35: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας

Ενημερώθηκε: 02/11/21 - 10:48

Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας για τα F35 και τώρα παρακαλάμε για τα F16 σχολιάζει η αντιπολίτευση και ο Τύπος της Τουρκίας με αφορμή τη συζήτηση Μπάιντεν - Ερντογάν για το θέμα των F16. Το εγαλύτερο φιάσκο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, την ώρα που η Ελλάδα αγοράζει Rafale.

«Παραλάβαμε τα S-400 τα οποία δεν χρησιμοποιούμε και χάσαμε τα f35, στα οποία ήμασταν και συμπαραγωγοί. Αυτό που συνέβη είναι το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού FOX που κάνει λόγο για φιάσκο άνευ προηγουμένου σχετικά με τα F-35.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στον τουρκικό Τύπο μονοπωλεί η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, μετά και την «γκρίνια» του Ερντογάν για την αμερικανική βάση στον Έβρο. «Η βάση της Αλεξανδρούπολης ενοχλεί τον Τουρκικό λαό» γράφει χαρακτηριστικά η Sabah, ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της παρουσιάζει το «ζήτημα της Αλεξανδρούπολης». Η ενόχληση αφορά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πηγαίνουν σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο βέβαια ανήκει στην ελληνική επικράτεια.