Ρεκόρ κρουσμάτων και νέα μέτρα

 
Ρεκόρ κρουσμάτων και νέα μέτρα

Ενημερώθηκε: 02/11/21 - 16:05

Μαύρη Τρίτη σήμερα, αφού ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα από 6.500 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν σήμερα θα εισηγηθούν τα μέτρα να είναι ενιαία και να μην εφαρμόζονται μόνο στις κόκκινες περιοχές.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες προτείνουν την αυστηροποίηση των ελέγχων στην εστίαση, καθώς και στη νυχτερινή διασκέδαση. Παράλληλα θα εισηγηθούν την αύξηση των τεστ για τους ανεμβολίαστους, ενώ για τους εμβολιασμούς η άποψή τους είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο η πειθώς και όχι η υποχρεωτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους οι ειδικοί εισηγούνται την διενέργεια δυο rapid test για όλους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο εργάζονται, επίσης εισηγούνται για την είσοδο πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες την διενέργεια rapid test, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει να είναι απαραίτητο το rapid test για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σε ό,τι φορά την ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει, όπως επίσης και για το αν πρέπει να κλείσουν στις κόκκινες περιοχές.