Συνεδριάζει η ΔΙΣ για τα rabid test στους ναούς 

 
Συνεδριάζει η ΔΙΣ για τα rabid test στους ναούς 

Ενημερώθηκε: 20/11/21 - 15:13

Η στάση της Εκκλησίας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό έλεγχο στους ναούς των πιστών θα καθοριστεί τη Δευτέρα από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως. Αν και στην Εκκλησία υπάρχει μεγάλη δυσφορία για τις δηλώσεις Μητσοτάκη σύγχυση επικρατεί για το κατά πόσο ο Ιερώνυμος είχε ενημερωθεί όπως λέει η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε το πρωί ότι οι πιστοί θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test, και διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που έχει τη σημασία του. «Στις Εκκλησίες πηγαίνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι που είτε είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί και έχει περάσει το διάστημα στο οποίο έχουν ανοσία, είτε είναι ανεμβολίαστοι».

Διευκρίνισε δε οτι η Κυβέρνηση πήρε την παραπάνω απόφαση, «μετά και από την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου», ενώ αναφερόμενος με ποιο τρόπο θα γίνονται τελικά οι έλεγχοι στις Εκκλησίες σημείωσε πως «όπως μας υπέδειξε και η Εκκλησία οι επίτροποι στην ουσία θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν και εκείνα τους ελέγχους για τις λειτουργίες». Υπεραμύνθηκε των ελέγχων αλλά τόνισε πως «ούτε να τσακωθούμε, ούτε να προκαλέσουμε, ούτε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδης πως «η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε αυτή την απόφαση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε αυτό που έκανε απλά η Κυβέρνηση ήταν, «ότι έφερε τη νομοθεσία για να προσαρμοστεί στην απόφαση που πήρε από μόνη της η Εκκλησία», τονίζοντας παράλληλα πως ασχέτως από αυτή την απόφαση «τον έλεγχο στην πραγματικότητα της ευθύνης στους ναούς τον έχει η ίδια η Εκκλησία».

Ωστόσο, για τους ελέγχους επισήμανε πως «είναι αδύνατον και μόνο να σκεφτείς σαν εικόνα να μπει ένας αστυνομικός στην Εκκλησία και να σταματήσει την λειτουργία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί», κατέληξε ο Υπουργός.