Τραγικός Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο

 
Τραγικός Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 10/12/21 - 15:53

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ταγιπ Ερντογάν, με πρόσχημα το προσφυγικό.

Αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις της ελληνικής πλευράς για να μπει ένα τέλος στο δίκτυο των διακινητών που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με την ανοχή της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστρεψε τα βέλη του προς όλους τους άλλους.

Πιο συγκεκριμένα σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο.

«Πολλές χώρες απλώς παρακολουθούν τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δεν δείχνουν καμία αντίδραση όταν η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο. Δεν ακούσαμε και δεν ακούμε ούτε μια επικριτική δήλωση για αυτές τις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες, ακόμη και από εκείνους που μιλούν με τη γλώσσα των κυρώσεων, ακόμη και για ζητήματα που έχει δίκιο η χώρα μας», είπε «ξεχνώντας» τις τουρκικές πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού όπως στον Έβρο και τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, την ώρα που οι γυναίκες στην Τουρκία αντιμετωπίζονται ως κατώτερα όντα από τους άντρες, που όταν διανοηθούν να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους δέχονται επιθέσεις με χημικά και κλομπ από την τουρκική αστυνομία, ο Ερντογάν μίλησε για "υποκρισία" της Ευρώπης στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών

«Οι μεροληπτικές ρυθμίσεις που δεν δίνουν στις γυναίκες το δικαίωμα ύπαρξης στη δημόσια σφαίρα, εφαρμόζονται εύκολα στις δυτικές χώρες χωρίς καμία αντίδραση. Η σιωπή όσων μας στοχοποιούν μέσω της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης απέναντι σε αυτές τις θηριωδίες που θυματοποιούν τους πολίτες μας είναι πολύ παράξενη» είπε.

Εν συνεχεια προώθησε για ακόμη μια φορά το αγαπημένο του ζήτημα που δεν είναι άλλο από την «ισλαμοφοβία» λέγοντας: «H ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός με βάση την κουλτούρα, αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σήμερα, σε πολλές δυτικές χώρες, που εμφανίζονται απόστολοι της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ρητορική μίσους έχει επικρατήσει στην πολιτική και καθημερινή ζωή. Οι φασιστικές πρακτικές, που τους στερούν τα πιο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες, έχουν γίνει σχεδόν συνηθισμένες».