Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των αγνοούμενων -  Καταγγέλλουν το Euroferry Olympia για κολαστήριο - Τι απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας

 
Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των αγνοούμενων -  Καταγγέλλουν το Euroferry Olympia για κολαστήριο - Τι απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας

Πηγή Φωτογραφίας: EURKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενημερώθηκε: 21/02/22 - 18:09

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα από εξειδικευμένα συνεργεία και στελέχη της ΕΜΑΚ οι έρευνες στο πλοίο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Μέσα στο Εuroferry Olympia η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ διακρίνονται μόνο από την ανακλαστική ταινία στη στολή τους. Ο καπνός είναι πυκνός, οι αναθυμιάσεις τοξικές και οι θερμοκρασίες σε ορισμένα σημεία συνεχίζουν να είναι απαγορευτικές.

Σάλος με τις καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του Euroferry Olympia

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς των αγνοουμένων, αλλά και οι οδηγοί φορτηγών που αναγκάζονταν να ταξιδέψουν με το πλοίο, καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή, το Euroferry Olympia θύμιζε κολαστήριο, ακόμη και το νερό ήταν ακατάλληλο.

Ο Πωλ Κυπριανού, εκπρόσωπος της εταιρίας, αρχικά εξέφρασε εκ μέρους του ομίλου θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Έλληνα οδηγού που έχασε τη ζωή του στο Euroferry Olympia.

«Έχουμε τα σωστικά συνεργεία που είναι εν δράση. Αυτή τη στιγμή είναι οι ελληνικές αρχές που έχουν πάρει στα χέρια τους την επιχείρηση, εμείς παρακολουθούμε και είμαστε σε συνεργασία με τις Αρχές».

Προτεραιότητα είναι εντοπιστούν οι 10 αγνοούμενοι εντός του φλεγόμενου πλοίου, δήλωσε στο LIVE NEWS ο εκπρόσωπος της εταιρίας Grimaldi.

Σίγουρα θα πρέπει να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές μέρος και να γίνει έρευνα, για να δούμε γιατί προκλήθηκε η πυρκαγιά», συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε πως οι οδηγίες που δίνονται στο πλήρωμα είναι ότι απαγορεύεται η πρόσβαση των οδηγών και των επιβατών στα οχήματά τους.