Daily Mail: Προσπαθούσε να βγάλει selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από το ελικόπτερο στα Σπάτα

 
elikoptero-spata-dystyxima

Ενημερώθηκε: 26/07/22 - 13:56

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, από τον έλικα του οποίου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 22χχρονος Βρετανός, χθες το απόγευμα σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, και δύο τεχνικοί εδάφους συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σε βάρος του πιλότου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

Ο άτυχος Βρετανός έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβασή του από το ελικόπτερο, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με τρεις ομοεθνείς του, πήγε για άγνωστο λόγο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου όπου και διαμελίστηκε από την έλικα.

Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι αν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 22χρονου Βρετανού ενώ θα κληθούν για κατάθεση και οι τρεις φίλοι του οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε σε δημοσίευμά της πως αυτό που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο είναι μία φωτογραφία selfie. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 22χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Selfie helicopter horror», η Daily Mail κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ' έτος κοστίζει 36.000 λίρες.

Η οικογένειά του, που ανήκει στο βρετανικό jet set, έδωσε σχεδόν 17.000 ευρώ, για να νοικιάσει δύο ελικόπτερα που τους μετέφεραν από τη Μύκονο στην Αθήνα, ώστε να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό τους τζετ, στο οποίο θα τους μετέφεραν λιμουζίνες, γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες «The Sun» και «Daily Mail».

Μαζί με τα αδέλφια του από τη Βρετανία, ο 22χρονος τουρίστας Τζακ Φέντον είχε μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Οι διακοπές τους είχαν τελειώσει και θα επέβαιναν στη συνέχεια σε λιμουζίνες που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα γύριζαν στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα της «Sun».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ