Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 15 προσαγωγές μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
θσα

Ενημερώθηκε: 06/12/22 - 23:50

Σε προσαγωγές τουλάχιστον 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την ένταση που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Υπενθυμιζεται οτι επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη και την στην πορεια για την 14η επετειο της δολοφοιβνιας του Αλ. Γρηγοροπουλου

Το κλίμα δεν άργησε να γίνει έκρυθμο, λίγο μετά το τέλος της πορείας. Δεκάδες άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατευθύνθηκαν στην οδό Ολυμπιάδος και, αφού έστησαν οδοφράγματα, στη συνέχεια έτρεξαν προς το τουρκικό προξενείο, όπου εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, και το κυνηγητό συνεχίστηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Από τα σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια έχουν προκληθεί φθορές σε σταθμευμένα οχήματα και σε δεκάδες κάδους απορριμάτων, που πυρποληθηκαν από τους κουκουλοφόρους.

Έξω από το τουρκικό προξενείο της πόλης, κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, δεκάδες μολότοφ δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα , έγιναν 16 προσαγωγές, αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ενώ η ένταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 21:00. 

thess-01
thess-02
thess-05
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ