Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση μέσω Λευκορωσίας φοβάται το Κίεβο

 
Ukraine war army

Ενημερώθηκε: 12/01/23 - 10:22

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τις δυνάμεις του να είναι «έτοιμες τόσο στα σύνορα όσο και στις περιοχές» κοντά στη Λευκορωσία, εν μέσω φόβου ότι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει νέα επίθεση από τον Βορρά.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λβιβ την Τετάρτη, ο Ζελένσκι είχε συνάντηση με τους ανώτερους συμβούλους του σχετικά με την προστασία των συνόρων της Ουκρανίας και την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, «συζήτησαν την επιχειρησιακή κατάσταση στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας», σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι ενημερώθηκε για «την κατάσταση και την ενίσχυση των οχυρώσεων στα σύνορα, καθώς και για την υλική υποστήριξη των συνοριοφυλάκων και των στρατιωτικών στις περιοχές που συνορεύουν με τη Λευκορωσία».

«Κατανοούμε ότι, εκτός από ισχυρές δηλώσεις, δεν βλέπουμε τίποτα άξιο λόγου εκεί, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο στα σύνορα όσο και στις περιοχές γύρω από αυτά», ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Οι δυνάμεις του Κιέβου εκπαιδεύονται επί του παρόντος για την απειλή μιας νέας επίθεσης σε ένα νέο μέτωπο στον βορρά. Η Ουκρανία φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να συγκεντρώσει δυνάμεις στο έδαφος του Λευκορώσου συμμάχου της πριν χτυπήσει στα βορειοδυτικά ή ακόμα και να προσπαθήσει να οδηγήσει προς το Κίεβο όπως έκανε όταν εισέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ανοίγοντας ξανά ένα βόρειο μέτωπο, η Ρωσία θα διασκορπίσει τις δυνάμεις του Κιέβου, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί εδώ και μήνες στις μάχες που μαίνονται στα ανατολικά και τα νότια, αναγκάζοντάς τη να εκτρέψει τα στρατεύματα προς τα βόρεια.

Σε μια ένδειξη για το είδος της επίθεσης που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ουκρανία από τη Λευκορωσία, τα στρατεύματα του Κιέβου την Τετάρτη εξασκήθηκαν στον αστικό πόλεμο, έκαναν ασκήσεις με πυρά και εκπαιδεύτηκαν στα τεθωρακισμένα οχήματα και την απελευθέρωση ομήρων.

Πηγή: Guardian

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ