Απετράπη παράνομη υιοθεσία βρέφους Βουλγάρων σε άτεκνο ζευγάρι Ελλήνων στην Κατερίνη

 
Απετράπη παράνομη υιοθεσία βρέφους Βουλγάρων σε άτεκνο ζευγάρι Ελλήνων στην Κατερίνη

Ενημερώθηκε: 24/10/16 - 14:57

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθησαν, συνολικά 4 άτομα στην Κατερίνη, για παράνομη υιοθεσία βρέφους. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 41 ετών , καθώς και για τους βιολογικούς γονείς του βρέφους , μία 32χρονη και έναν 36χρονο, όλοι τους Βούλγαροι, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται ακόμα 2 ομοεθνείς τους.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος μαζί με την 32χρονη η οποία ήταν έγκυος, αρχικά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα στην Κατερίνη ιδιοκτησίας της 41χρονης. Η 32χρονη το επόμενο διάστημα, με τη συνδρομή 37χρονης Βουλγάρας, γέννησε σε νοσοκομείο της περιοχής. Στη συνέχεια, την περασμένη Πέμπτη, οι υποψήφιοι θετοί γονείς που ήταν ζευγάρι Ελλήνων, με τη συνδρομή ενός Βούλγαρου, μεταφέρθηκαν στο σπίτι που βρισκόταν η 32χρονη μητέρα και παρέλαβαν το βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, έναντι 8.000 ευρώ, ενώ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας το νεογνό επεστράφη στην μητέρα του από τον παραπάνω άνδρα, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία παραλαβής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι αυτό στην Κατερίνη, εντοπίσθηκαν η 41χρονη ιδιοκτήτρια, το αλλοδαπό ζευγάρι μαζί με το νεογνό και η 36χρονη, όπου και συνελήφθησαν. Το νεογνό μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της περιοχής για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Σχετικά Θέματα:

Προσοχή ζητούνται πληροφορίες-Αυτό είναι το κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά

Νέο θρίλερ στη Θεσσαλία που θυμίζει την υπόθεση της μικρής Μαρίας- Ρομά είχαν αρπάξει 6χρονο κοριτσάκι