Η Βιέννη συγκαλεί νέα σύσκεψη για την Τουρκία χωρίς την Ελλάδα

 
Η Βιέννη συγκαλεί νέα σύσκεψη για την Τουρκία χωρίς την Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 05/11/16 - 17:35

«Εκτός νυμφώνος» κρατά, για μία ακόμη φορά, την - άμεσα ενδιαφερόμενη - Αθήνα η Βιέννη, συγκαλώντας ερήμην της σύσκεψη με τις χώρες του Βίζεγκραντ για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στον απόηχο του νέου τελεσίγραφου Τσαβούσογλου. Στόχος της συνάντησης είναι να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων μετά τις νέες απειλές της Άγκυρας ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία με την ΕΕ.

Αυστρίας

Όπως αναφέρει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη - την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία. «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild. «Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά και τις διαδοχικές απειλές της Άγκυρας για σπάσιμο της προσφυγικής συμφωνίας ο αυστριακός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Τουρκία κινείται απευθείας προς την κατεύθυνση μιας δικτατορίας. (...) Δεν θα δεχθούμε πλέον άλλες απειλές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (ΦΩΤΟ)

 Δήλωση βόμβα για την Εκκλησία από το νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου!