Εκρηξη στη Θεσσαλονίκη με άρωμα τρομοκρατίας: Σύνδεση της 38χρονης με έγκλειστο αντιεξουσιαστή

 
λλ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ενημερώθηκε: 03/05/25 - 13:41

Στο περιβάλλον γνωστού αντιεξουσιαστή, ληστή τραπεζών ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, τοποθετείται η 38χρονη που έχασε τη ζωή της το πρωί του Σαββάτου μετά από έκρηξη έξω από τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ανήκε στην «ομάδα» του αντιεξουσιαστή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βομβιστικές επιθέσεις και ληστείες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Μεταξύ αυτών και η αποστολή δέματος-βόμβας στο Εφετείο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2024.

Η «ομάδα» είχε βρεθεί, άλλωστε, την ίδια χρονιά στο επίκεντρο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Η σύλληψη των δύο

Η 38χρονη, μάλιστα, είχε συλληφθεί μαζί με τον αντιεξουσιαστή μετά από ληστεία τράπεζας τον Σεπτέμβριο του 2021, φέροντας ένα καλάσνικοφ σε σακίδιο πλάτης και είχε φυλακιστεί.

Η ληστεία, τότε, είχε σημειωθεί στην οδό Μητροπόλεως στο Μοναστηράκι, ενώ η σύλληψή τους είχε γίνει λίγο αργότερα στην Λεωφόρο Κατεχάκη, κατά την αποβίβασή τους από ταξί.

Η βόμβα έσκασε στα χέρια της

Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί βέβαιο ότι η 38χρονη επρόκειτο να τοποθετήσει στο υποκατάστημα της τράπεζας τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη το πρωί του Σαββάτου και εξετάζει δύο σενάρια για το κίνητρό της: είτε να ήθελε να ανατινάξει το ATM σε κίνηση «πολιτικού συμβολισμού», είτε να είχε ως στόχο να αποσπάσει τα χρήματα από το εσωτερικό του.

Σημειώνεται ότι, έπειτα από την αξιολόγηση της υπόθεσης, την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, δείχνει όλο το σκηνικό, με την γυναίκα να αφήνει τη βόμβα (δυναμίτιδα με φυτίλι μεσαίας ισχύος), να απομακρύνεται λίγα μέτρα και στη συνέχεια να επιστρέφει για να δει, γιατί δεν έσκασε.

Ουσιαστικά, οι αστυνομικοί ψάχνουν, εάν η 38χρονη είχε πάρει εντολές να κάνει αυτή την ενέργεια με συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Μάλιστα, σε μία από αυτές στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα συμμετείχε και η 38χρονη, που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου. 

Πλέον, με αυτά τα δεδομένα οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν, ποια είναι η ομάδα  που κινείται στις παρυφές της τρομοκρατίας και έδωσε την εντολή να μπει η βόμβα στο υποκατάστημα της τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τους κατασκευαστές της βόμβας, τους ανθρώπους δηλαδή που κατάφεραν να «ψήσουν» την 38χρονη από τη Γεωργία, με την οποία διατηρούσε σχέσεις «ο ληστής με τα τατουάζ», να πάει στο κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Γι’ αυτό και θα κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό της τηλέφωνο, που βρέθηκε δίπλα της αμέσως μετά την έκρηξη.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πόσο πρόχειρη ήταν η ενέργεια, που όμως είχε τραγικά αποτελέσματα.

Ψάχνουν τους κατασκευαστές της βόμβας

Την άκρως σοβαρή υπόθεση χειρίζεται σε πρώτη φάση το «ελληνικό FBI», όμως  η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την ιστορία, καθώς όλα δείχνουν πως μιλάμε για μία νέα κίνηση ατόμων που βρίσκονται στις παρυφές του εγχώριου αντάρτικου πόλης.

Η γυναίκα τοποθέτησε τη βόμβα, την οποία παρέλαβε από την ομάδα που κρύβεται ουσιαστικά πίσω από την επίθεση, και ψάχνουν να βρουν, αν με αυτή την ομάδα έχει οποιαδήποτε σχέση ο «ληστής με τα τατουάζ», με τον οποίο η νεκρή διατηρούσε στενές επαφές. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: 

thessaloniki_ekrixi__2_
thessaloniki_ekrixi__3_
thessaloniki_ekrixi__4_
thessaloniki_ekrixi__5_
thessaloniki_ekrixi__6_
thessaloniki_ekrixi__7_
thessaloniki_ekrixi__8_
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ