Εκρήξεις σε κτίρια κατοικιών σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε δύο πόλεις του Ιράν, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8 νεκρούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, μια έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο του λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο.
Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο ορόφους ενός οκταώροφου κτιρίου, σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim», «οι πληροφορίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σύμφωνα με τις οποίες διοικητής του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στοχοθετήθηκε στην έκρηξη είναι εντελώς ψευδείς».
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μεταδίδουν τις συνέπειες της έκρηξης, που επίσημα αποδίδεται σε «διαρροή αερίου» στο Μπαντάρ Αμπάς.
Σε άλλη περίπτωση, περίπου την ίδια ώρα μεταδόθηκε η είδηση για έκρηξη και στην πόλη Αχβάζ, σε τετραώροφη πολυκατοικία, όπου επίσης έχουν καταγραφεί 4 νεκροί.