Βιολάντα: Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

 
Βιολάντα: Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετά την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 14/02/26 - 17:17

Συνελήφθη εκ νέου ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Βιολάντα», έπειτα από αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου (14/2) στις εγκαταστάσεις της μπισκοτοβιομηχανίας, προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψή του, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο, μετά τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτης εμπειρογνώμονας που είχε κληθεί να αξιολογήσει την κατάσταση φέρεται να αποχώρησε, επικαλούμενος οικονομική διαφωνία με τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι υπογειοποιημένες σωληνώσεις δεν διέθεταν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, ενώ οι υπέργειες δεξαμενές είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλες ήδη από το 2019. Οι δεξαμενές βρίσκονταν σε απόσταση 5,4 μέτρων από τα όρια της επιχείρησης, όταν η νομοθεσία προβλέπει ελάχιστη απόσταση 7,5 μέτρων. Παρά τις σχετικές επισημάνσεις, δεν μετακινήθηκαν, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δεν αποτυπώνονταν σε επίσημο τοπογραφικό διάγραμμα.

Όλα τα παραπάνω ευρήματα έχουν τεθεί στη διάθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η δικογραφία παραμένει ανοιχτή και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την κατάθεση του τελικού πορίσματος από τα στελέχη της υπηρεσίας, το οποίο θα αποσαφηνίζει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ