Γκουτέρες: Αυξάνεται ο κίνδυνος γενικευμένης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

 
γκουτερες

Ενημερώθηκε: 11/06/26 - 08:09

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποιώντας ότι η κρίση αποκτά ολοένα και ευρύτερες διαστάσεις και επηρεάζει πέρα από τα όρια της περιοχής.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις χαρακτηρίζονται από κλιμάκωση των επιθέσεων και περαιτέρω αποσταθεροποίηση, ενώ η εκεχειρία εμφανίζεται πλέον ως μια σύγκρουση χαμηλότερης έντασης παρά ως πραγματική παύση των εχθροπραξιών.

Ο Γκουτέρες τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος η υφιστάμενη κατάσταση να εξελιχθεί σε ευρύτερη πολεμική αναμέτρηση, απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιλέξουν τη διπλωματική οδό για την επίλυση της κρίσης.

«Όχι άλλες επιθέσεις, όχι άλλες δικαιολογίες», υπογράμμισε, καλώντας σε άμεσες πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ