Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα μέτρα για το κόστος παραγωγής σε Μάλγαρα και Χανιά

 
αγροτες

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 24/06/26 - 15:04

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά ο αγροτικός κόσμος της χώρας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις κυβερνητικές αποζημιώσεις και τις εκκρεμότητες με τις επιδοτήσεις.

Οι παραγωγοί ζητούν την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων, ξεκαθαρίζοντας πως είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Αστυνομικός κλοιός στα Μάλγαρα και αδιάθετη παραγωγή

Στη Μακεδονία, το επίκεντρο των διαμαρτυριών εντοπίζεται στον κόμβο των Μαλγάρων στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δεκάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε απόσταση αναπνοής από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Μάλιστα, μια κλούβα των ΜΑΤ έχει επιστρατευθεί για να εμποδίσει τα αγροτικά μηχανήματα να εισέλθουν στο οδόστρωμα και να διακόψουν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η κατάσταση για τους ρυζοπαγωγούς της περιοχής είναι οριακή, καθώς περίπου 100.000 τόνοι ρυζιού παραμένουν εγκλωβισμένοι και αδιάθετοι στις αποθήκες των Μαλγάρων και της Χαλάστρας.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι η τιμή του πετρελαίου έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 30%, εκτινάσσοντας το κόστος λειτουργίας τους, ενώ την ίδια ώρα παραμένει απλήρωτη η υποσχεθείσα κυβερνητική ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Μηχανοκίνητη πορεία και αποκλεισμός της εφορίας στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, το αγροτικό κίνημα δίνει δυναμικό παρών και στη νότια Ελλάδα. Στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι διοργάνωσαν μαζική μηχανοκίνητη πορεία διασχίζοντας το κέντρο της πόλης.

Η κινητοποίησή τους κορυφώθηκε με τον συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της τοπικής ΔΟΥ και των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΑΑΔΕ, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ