Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

 
ισραηλινος στρατος στο λιβανο

Πηγή Φωτογραφίας: Dawoud Abu Alkas/ REUTERS

Ενημερώθηκε: 16/07/26 - 16:27

Σειρά ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε Παλαιστινίους, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Τα νέα πλήγματα έρχονται να προστεθούν σε έναν μακρύ κατάλογο θυμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι η σποραδική βία συνεχίζει να δοκιμάζει την περιοχή παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Φονικά πλήγματα από τον βορρά μέχρι τον νότο

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίχθηκαν σε διάφορα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα, προκαλώντας απώλειες σε διαφορετικές περιοχές. Στην Πόλη της Γάζας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή κοντά στη συνοικία Τούφα στα βόρεια, ενώ στα ανατολικά, και συγκεκριμένα στο προάστιο Ζαϊτούν, ένας ακόμη πολίτης έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης.

Την ίδια ώρα, στα δυτικά της Πόλης της Γάζας, αεροπορικό χτύπημα σε σημείο όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι άφησε πίσω του έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες. Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, στην περιοχή της Χαν Γιούνις, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος επίθεσης.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αεροπορικό χτύπημα σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να προβεί σε κάποιο άμεσο σχόλιο για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μια εύθραυστη εκεχειρία με βαρύ φόρο αίματος

Οι νέες απώλειες καταγράφονται σε μια περίοδο υποτιθέμενης ηρεμίας. Από την έναρξη της εκεχειρίας του Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, οι εχθροπραξίες μεγάλης κλίμακας μπορεί να έχουν σταματήσει, ωστόσο η καθημερινή βία παραμένει παρούσα.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους υγειονομικούς, περισσότεροι από 1.100 Παλαιστίνιοι —στην πλειονότητά τους άμαχοι— έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς αποφεύγει να δημοσιοποιεί στοιχεία για τις απώλειες των μαχητών της. Στον αντίποδα, κατά την ίδια χρονική περίοδο, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με ένοπλους Παλαιστίνιους εντός της Γάζας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ