Μακελειό στον Καναδά: Μαροκινής καταγωγής ο ένας από τους δύο δράστες

 
Μακελειό στον Καναδά: Μαροκινής καταγωγής ο ένας από τους δύο δράστες

Ενημερώθηκε: 30/01/17 - 19:17

Δύο φοιτητές, ο ένας μαροκινής καταγωγής συνελήφθησαν για την ένοπλη επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, μια ημέρα μετά την καταδίκη από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό του διατάγματος Τραμπ για τους μουσουλμάνους.

Ο Αλεξάντρ Μπισονέτ και ο Μοχάμεντ Χαντίρ, είναι οι δύο που θεωρούνται ύποπτοι για την σφαγή στο Ισλαμικό Κέντρο της Πόλης του Κεμπέκ το βράδυ της Κυριακής. Κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ σε αίθουσα του τεμένους όπου προσεύχονται πιστοί στις 8 το βράδυ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άντρες 39 ως 60 ετών και 17 να τραυματιστούν σοβαρά. Οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Χαντίρ συνελήφθη επί τόπου, αλλά ο Μπισονέτ διέφυγε για να συλληφθεί 20 χιλιόμετρα από το τέμενος μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος είχε καλέσει την αστυνομία και είχε ζητήσει να παραδοθεί. Και οι δύο δράστες είναι περίπου 30 ετών.

Αργότερα σήμερα ή αύριο θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Και οι δύο συλληφθέντες είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Λαβάλ της πόλης. Οι αρχές του πανεπιστημίου συνεργάζονται με την αστυνομία. Κανείς από τους δύο δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει λόγος για τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι την αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική πράξη. Επίσης ερευνούν την πιθανότητα η επίθεση να συνδέεται με την υπόθεση, την περασμένη χρονιά, όταν άγνωστοι άφησαν έξω από το τέμενος ένα κεφάλη γουρουνιού.

Σχετικά Θέματα: Μακελειό προκάλεσαν ένοπλοι στο τέμενος του Κεμπέκ στον Καναδά-Νεκροί και τραυματίες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)