Αναζητούνται ευθύνες για τους 72 νεκρούς από χημικά στη Συρία

 
Αναζητούνται ευθύνες για τους 72 νεκρούς από χημικά στη Συρία

Ενημερώθηκε: 05/04/17 - 10:41

Συγκλονίζει ο απολογισμός των νεκρών από τα χημικά στη πόλη Χαν Σεϊχούν στη βορειοδυτική Συρία, με τον αριθμό (επισήμως) να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 72, όπου ανάμεσά τους βρίσκονται και 20 παιδιά.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν επίσης 17 γυναίκες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, διότι υπάρχουν αγνοούμενοι». Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν στα θύματα είναι αντίστοιχα με τα συμπτώματα που ακολουθούν χημική επίθεση, κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα.

Μπασάρ αλ Άσαντ

ΗΠΑ

Γαλλία

Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΗΕ

Οι δυτικές χώρες επέρριψαν τις ευθύνες στον , με τις , και να υποβάλλουν σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του , το οποίο συνέρχεται επειγόντως, με την οποία καταδικάζουν την χημική επίθεση στην Συρία και ζητούν ταχεία και ολοκληρωμένη έρευνα.

ρωσικό

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά αποθήκης χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με αποτέλεσμα η διαρροή αερίων από την αποθήκη των χημικών όπλων των ανταρτών να σκοτώσει τον πληθυσμό στην πόλη Χαν Σεϊκούν.

Στην αποθήκη αυτή βρισκόταν «ένα εργαστήριο παρασκευής αυτοσχέδιων βομβών με τοξικές ουσίες», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η συριακή πολεμική αεροπορία γνώριζε τι περιείχε η αποθήκη.
«Το χημικό οπλοστάσιο» προοριζόταν για τους μαχητές στο Ιράκ, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες του «εντελώς αξιόπιστες και αντικειμενικές».

Η χρήση του οπλοστασίου αυτού από «τους τρομοκράτες έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς, καθώς και από τις επίσημες αρχές» του Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OHE: Έκτακτη συνεδρίαση για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά στην Συρία

ISIS σε Τραμπ: Είσαι ηλίθιος

Εικόνες ΣΟΚ - Νεκρά παιδιά από χημικά στη Συρία