Βόρεια Κορέα: "Κάτι μεγάλο και σημαντικό" θα συμβεί στις 13 Απριλίου

 
Βόρεια Κορέα προς δημοσιογράφους: Να ετοιμάζεστε για κάτι μεγάλο και σημαντικό στις 13 Απριλίου

Ενημερώθηκε: 13/04/17 - 00:41

Βόρεια Κορέα - Oι ξένοι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα, κλήθηκαν από τις αρχές της χώρας, να προετοιμαστούν για ένα «μεγάλο και σημαντικό γεγονός»,την Πέμπτη 13/4/2017.

Περίπου 200 ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάζει την 105η επέτειο γέννησης του πρώτου της προέδρου Kim Il Sung στις 15 Απριλίου, η μεγαλύτερη εθνική εορτή της Βόρειας Κορέας που ονομάζεται «Ημέρα του Ήλιου».


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του συμβάντος ή τον τόπο όπου θα λάβει χώρα, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις κατά το παρελθόν έχουν συνδεθεί με μικρότερης δημοσιογραφικής αξίας γεγονότα.


Για παράδειγμα το 2016 οι δημοσιογράφοι υπέστησαν ώρες ελέγχου από κρατικούς αξιωματούχους, πριν από την έναρξη μίας συναυλίας που θα σηματοδοτούσε το τέλος του συνεδρίου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.


Τον Απρίλιο του 2012, η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς πριν από την 100η ημέρα του Ήλιου αλλά η προσπάθεια αυτή δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Πάντως μέχρι στιγμής η κυβερνητική ανακοίνωση για «μεγάλο και σημαντικό γεγονός την Πέμπτη» δεν φαίνεται να προϊδεάζει περί μίας εξέλιξης,που σχετίζεται με την ένταση στις σχέσεις της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ.


Σχετικά Θέματα:


Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Πας γυρεύοντας

Με πυρηνικό πλήγμα απειλούν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ

Η Β.Κορέα χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου

Από την Συρία στην Β.Κορέα: Ο Τραμπ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson