Βόμβα από Ξυδάκη: Ας έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές!

 
Βόμβα από Ξυδάκη: Ας έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές!

Ενημερώθηκε: 30/05/17 - 17:15

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Realfm, όταν μίλησε ανοιχτά για ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό που δείχνει διάθεση συμβιβασμού και αποδοχής της πρότασης Σόιμπλε, ο κ. Ν. Ξυδάκης αναδεικνύει πως το κυβερνητικό μασάζ ακόμα δεν έχει κάνει την δουλειά του.

«Αν έχεις κάνει όλα αυτά που σού ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα, εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Αντιλαμβανόμενος προφανώς την βαρύτητα όσων δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έκανε μια προσπάθεια αργότερα να τα «συμμάζεψει» σημειώνοντας πως «δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη... υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

Τα 10 βήματα για να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση

Handelsblatt: Χλωμά τα πράγματα για την κυβέρνηση - Δεν αναμένεται καλύτερη λύση για το χρέος