Τι θα συζητήσουν Αλέξης Τσίπρας και Μ. Γιλντιρίμ στην Αθήνα-Τι θα γίνει με τους 8 πραξικοπηματίες

 
Τι θα συζητήσουν Αλέξης Τσίπρας και Μ. Γιλντιρίμ στην Αθήνα-Τι θα γίνει με τους 8 πραξικοπηματίες

Ενημερώθηκε: 16/06/17 - 15:37

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έρχεται στην Αθήνα να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου αναμένεται να εστιάσει σε τρία βασικά ζητήματα.

Κυπριακό

Το , όπου θα υπάρξει νέα Σύνοδος στην Ελβετία στις 28 Ιουνίου, όπου σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει την παραμονή στις διαπραγματεύσεις της τουρκικής πλευράς προκειμένου να βρεθεί λύση.

Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να δηλώνει πως «η τουρκική πλευρά δεν θα αποχωρήσει από τον τραπέζι. Τουλάχιστον δεν θα είναι η πλευρά που θα το πράξει».

Ακόμα ένα ζήτημα που θα εστιάσει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι η συμφωνία επανεισδοχής για τους μετανάστες και για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Για τους 8 πραξικοπηματίες ο Τούρκος πρωθυπουργός θα δώσει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα πως περιμένει την έκδοση τους, καθώς η Τουρκία δίνει μεγάλη σημασία σε αυτή την υπόθεση που μπορεί να δυναμιτίσει περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών.

Turkish Stream

Ο αναμένεται επίσης να απασχολήσει τους δυο πρωθυπουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέσμη μέτρων για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Μενιδίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαίρουμε τον Κικίλια για την προσπάθεια να παρουσιάσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή να απολογηθεί-Δεν "χορταίνει" ο ελληνικός λαός με ευχολόγια