Επίθεση Δραγασάκη σε δανειστές και ΝΔ

 
Επίθεση Δραγασάκη σε δανειστές και ΝΔ

Ενημερώθηκε: 08/07/17 - 15:19

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αντίπροεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επιτίθεται τόσο στους δανειστές όσο και την ΝΔ. Ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει πως η έλλειψη διεθνούς δικαίου για χώρες-οφειλέτες οδήγησε στην επικράτηση του νόμου του ισχυρού, με την χώρα να βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή νέων απαιτήσεων.

οικονομία

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Δραγασάκης: «Οι «εταίροι» ενεργούν πρωτίστως ως δανειστές. Και καθώς δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κράτους-οφειλέτη, ισχύει μόνο το «δίκαιο» του ισχυρού. Ετσι οι δανειστές μπορούν κατά βούληση να τροποποιούν την ατζέντα και τους κανόνες, να μετακινούν τα «γκολπόστ», να προκαλούν συνειδητά αβεβαιότητα βλάπτοντας την ».

κυβέρνησης

Η ΝΔ δεν γλίτωσε από τα πυρά του αντιπροέδρου της που σημειώνει πως «είναι μυωπική η στάση της αντιπολίτευσης που «τυφλωμένη» από αντικυβερνητικό μένος υποτιμά τους κινδύνους που αυτές οι πρακτικές εγκυμονούν, όχι για την κυβέρνηση αλλά για τη χώρα».

Eurogroup

Όσον αναφορά την συμφωνία της χώρας στο ο κ. Δραγασάκης τονίζει πως τα θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί στην οικονομία, καθώς το ενδιαφέρον πλέον έχει μετατοπιστεί στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση. Ενώ υπογράμμισε πως η χώρα θα βγει στις αγορές και σε 12 μήνες θα έχει βγει και από τα μνημόνια.

Παρόλα αυτά σημειώνει πως οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup δεν μπορούν να οδηγήσουν στην «οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος», και το γεγονός ότι «συνολικά η συμφωνία απέχει σε ορισμένα σημεία από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης, ωστόσο περιέχει δυνατότητες προς αξιοποίηση».

Ποιοι θέλουν να «εκκαθαρίσουν» την ελληνική οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει πως «δεν είναι κρυφό ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την ελληνική οικονομία σε μια κατάσταση διαρκούς καταστολής, «μέχρι να γίνει ανταγωνιστική» -σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια- μέσω της διαρκούς «εκκαθάρισης» της οικονομίας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Και θέλουν το χρέος άλυτο πρόβλημα, για να λειτουργεί ως μόνιμος μηχανισμός πίεσης και πειθάρχησης, ακόμη και εκβιασμού».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως η συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποχώρηση των δυνάμεων αυτών.

Ταυτόχρονα ο κ. Δραγάσκης έστρεψε τα βέλη του και προς το ΕΛΚ σημειώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μελλοντική συμμαχία κάποιων από τις δυνάμεις αυτές με εγχώρια συμφέροντα με στόχο μια δεξιά, αντιδραστική παλινόρθωση. Μερικοί άλλωστε -όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- δεν κρύβουν ούτε τα λόγια ούτε τις επιθυμίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας- Ευχές από Κυριάκο Μητσοτάκη

Πολάκης: Νέα επίθεση στους δικαστές- «Μας απαγορεύετε να κυβερνήσουμε»

Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων για την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες