Πανελλαδική κλαδική απεργία στον τουρισμό - Πορεία και συνθήματα στο ΣΕΤΕ (ΦΩΤΟ)

 
Πανελλαδική κλαδική απεργία στον τουρισμό - Πορεία και συνθήματα στο ΣΕΤΕ (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 20/07/17 - 13:09

Σε πανελλαδική κλαδική απεργία «λατεβαίνουν» σήμερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό καταγγέλλοντας την «εργοδοτική ασυδοσία».

Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων

ν πλατεία Κλαυθμώνος

Η πραγματοποίησε συγκέντρωση στη στις 10 το πρωί, για τον επισιτιστικό και τουριστικό κλάδο, καθώς όπως σημειώνεται, παρά τα συνεχή ρεκόρ εσόδων και επισκεψιμότητας στον τουρισμό, για τον κλάδο στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει το παραμικρό θετικό αντίκτυπο.

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ κάνει λόγο για εργοδοτική ασυδοσία, με απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, με την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη νέα νομοθεσία διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις και φτωχοποιεί την κοινωνία, όπως με το αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ και την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης δήλωσε πως: «καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας γι'αυτό και εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα».

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με πορεία διαμαρτυρίας στο ΣΕΤΕ όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και έγραψαν μηνύματα στις τζαμαρίες του κτηρίου.