Τρομακτικές εικόνες με εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο ρέμα της Πικροδάφνης (ΦΩΤΟ)

 
Τρομακτικές εικόνες με εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο ρέμα της Πικροδάφνης

Ενημερώθηκε: 19/09/17 - 11:49

Οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ρέμα της Πικροδάφνης είναι εξαιρετικά ανήσυχοι ύστερα από ένα τρομακτικό θέαμα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί με εκατοντάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.

ρέμα

Σαρωνικό

Το εκβάλλει στον , σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο, με την περιβαλλοντική καταστροφή που ξεκίνησε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II» να συνεχίζεται ακόμα και σε μέρη που δεν είχε υπολογίσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

θάλασσα

Στο σημείο της εκβολής πολλά ψάρια από τη μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, τα ψάρια δεν επέστρεψαν στη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στο ρέμα. Εκεί όμως τα «χτύπησε» άλλη μόλυνση από τον αγωγό λυμάτων που έσπασε και πέφτει μέσα στο ρέμα. Το αποτέλεσμα ήταν τα ψάρια να πεθάνουν και να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια του νερού του ρέματος.

Υπενθυμίζεται πως το ρέμα της Πικροδάφνης είναι το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.

Εχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής, μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό. Πηγάζει στις δυτικές πλαγιές του Υμηττού, κατηφορίζει διασχίζοντας την Ηλιούπολη, στη συνέχεια το ρέμα εισέρχεται στον Άγιο Δημήτριο, και ακολούθως το ρέμα σχηματίζει το σύνορο ανάμεσα σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο. Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο, πλησίον της μαρίνας Αλίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύγχρονη υδροπονική καλλιέργεια χασίς στα Μελίσσια (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο χέρι η βολίδα λέει ο πατέρας του 10χρονου που πυροβολήθηκε στο Γαλάτσι

«Έφυγε» από τη ζωή ο «Mr. Κουίντα» - Ο θρυλικός επιχειρηματίας Μπάμπης Μουτσάτσος