Ποιοι θα διαδεχθούν τον Θεόδωρο Πανταλάκη και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Attica Bank

Ποιοι θα διαδεχθούν τον Θεόδωρο Πανταλάκη και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Attica Bank
Ενημερώθηκε: 14/03/19 - 09:13

Σε σαρωτικές διοικητικές αλλαγές προχωράει η Attica bank. Με εντολή του βασικού μετόχου της Attica bank του ΕΦΚΑ θα υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης και ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που συγκαλείται σήμερα 14 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί.

Στην σχεδιαζόμενη έκτακτη γενική συνέλευση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας bankingnews.gr,  θα προταθεί ο Γιάννης Τσακιράκης, (σήμερα είναι αναπληρωτής CEO), ως νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Όσον αφορά τον νέο Πρόεδρο, μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι της Κερασίνας Ραυτοπούλου, της Μαρίκας Φραγκάκη και του Γιώργου Μιχελή.

Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης 

Σε δήλωσή του ο Π. Ρουμελιώτης τόνισε ότι «για να διευκολύνω τον ΕΦΚΑ, βασικό μέτοχο της Attica Βank με ποσοστό περίπου 46%, ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, παραιτήθηκε από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ευχαριστώντας τα μέλη του για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία τους».

Να θυμίσουμε ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της Attica bank είναι ο ΕΦΚΑ με ποσοστό 46% και το ΤΣΜΕΔΕ με 5,625%.