«Ψαλίδι» 35% σε 65.000 εφάπαξ

«Ψαλίδι» 35% σε 65.000 εφάπαξ
Ενημερώθηκε: 31/03/16 - 19:23

Οι περικοπές προκειμένου να ικανοποιηθούν νοι δανειστές δεν έχουν τέλος με τον ελληνικό λαό να είναι αυτός που για μια ακόμη φορά θα πληρώσει το μάρμαρο.  

Αυτή τη φορά θυσία γίνεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό προκειμένου να μειωθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αφού το υπουργείο Εργασίας αλλάζει αλλάζει τακτική στο θέμα ενοποιήσεων των ταμείων και βάζει σε ένα φορέα τα εφάπαξ και τις επικουρικές.

Οι μειώσεις στο εφάπαξ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και ανάλογα με το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού που θα αποφασιστεί στο νόμο θα είναι μεταξύ 25% και 35%, ενώ με τη συγχώνευση των ταμείων πρόνοιας σε ένα ταμείο με τις επικουρικές συντάξεις ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει τους σημερινούς ασφαλισμένους ότι θα υπάρχει εφάπαξ στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με το σχέδιο που εκτελεί το υπουργείο Εργασίας, τα αποθεματικά των ταμείων πρόνοιας και κυρίως του ιδιωτικού τομέα (ΤΑΠΙΤ) που ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ, θα απορροφηθούν από το νέο φορέα και στην πράξη εκεί που προορίζονταν για τα εφάπαξ, θα χρησιμοποιηθούν για να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας των επικουρικών συντάξεων (ΕΤΕΑ) και για να μετριαστούν οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει το υπουργείο Εργασίας με τους δανειστές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Αποδεκτή με... αντιρρήσεις» η εθνική σύνταξη 384 ευρώ

Στα λόγια ο Τσίπρας απέκλεισε μειώσεις στις κύριες συντάξεις