Τα Κατεψυγμένα Αλιεύματα εκτός από ποιότητα προσφέρουν μία άριστη υγιεινή διατροφή

 
Τα Κατεψυγμένα Αλιεύματα εκτός από ποιότητα προσφέρουν μία άριστη υγιεινή διατροφή

Ενημερώθηκε: 08/06/23 - 13:53

Η εποχή που λέγαμε μακριά από τα κατεψυγμένα προϊόντα γιατί έχουν συντηρητικά πέρασε. Η τεχνολογία έκανε τεράστια άλματα όσον αφορά τα κατεψυγμένα προϊόντα -ειδικά στα αλιεύματα- που σήμερα θεωρούνται ασφαλέστερα ακόμη και από αυτά που μπορούμε να βρούμε στους πάγκους των ιχθυοπωλείων. Και αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της παρουσίασης. Να καταλάβει ο κόσμος ότι το κατεψυγμένο αλίευμα είναι πιο ασφαλές και από το νωπό.

Στην παρουσίαση του «Προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Κατεψυγμένων Τροφίμων) ανέδειξαν τις μεθόδους αλίευσης, διαχείρισης, επεξεργασίας και κατάψυξης των αλιευμάτων καθώς επίσης και τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας. Η εταιρεία Enterprise Greece, αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα υπό την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που έχει ως στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και την προβολή και προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

Για τα οφέλη που προσφέρουν στη διατροφή μας τα κατεψυγμένα αλιεύματα αναφέρθηκε η διακεκριμένη διατροφολόγος Σταυρούλα Στουπή η οποία τόνισε τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών στοιχείων που διαθέτουν τα αλιεύματα.

Αμέσως μετά την παρουσίαση, τα ηνία ανέλαβε ο καταξιωμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας ο οποίος «μετέφερε» το άρωμα της θάλασσας στον κήπο του Balthazar και δημιούργησε με τη βοήθεια του γνωστού sommelier Σταμάτη Λάτση, μια σειρά από εκπληκτικά εδέσματα που προέρχονταν όλα από κατεψυγμένα αλιεύματα.

Το γεμάτο φρεσκάδα και δημιουργικότητα μενού, περιλάμβανε, μυδοπίλαφο μέσα στο κέλυφος μυδιού, causa με γαριδοσαλάτα και «γάλα του Τίγρη» με bisque, χταπόδι κρασάτο με φάβα Σαντορίνης & καραμελωμένα κρεμμύδια ενώ το κυρίως πιάτο με φιλέτο ψαριού σε κρούστα μουστάρδας ξεδίπλωσαν την large μαγειρική προσωπικότητα του Χριστόφορου Πέσκια που είναι και πρεσβευτής του ομώνυμου προγράμματος.

Κάθε πιάτο συνοδευόταν και από διαφορετικό κρασί που «πάντρευε» τις γεύσεις των δημιουργιών του Χριστόφορου Πέσκια και φυσικά ήταν κάτι που εκτίμησαν ιδιαίτερα οι προσκεκλημένοι.

Σκοπός της πράξης είναι η ενίσχυση κατανάλωσης και εξαγωγών, των κατεψυγμένων αλιευμάτων μέσα από τη δημιουργία θετικών αντιλήψεων και εικόνας για την ποιότητα, την ασφάλεια και τη συνεισφορά τους σε μία υγιεινή διατροφική συνήθεια. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ