Την μη επιβολή ποινής στον Μιχάλη Σάλλα, για την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Τι δήλωσε ο κ. Σάλλας

 
Την μη επιβολή ποινής στον Μιχάλη Σάλλα, για την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενημερώθηκε: 19/09/22 - 13:35

Την μη επιβολή ποινής στον Μιχάλη Σάλλα, για την υπόθεση της χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε με πλειοψηφία 4-3 το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην έκτακτη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέρ της απαλλαγής ψήφισε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου η οποία στην επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Παρασκευή -όπου υπήρχε ισοψηφία- απείχε της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση.

Τα τρία μέλη που θεώρησαν ότι δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς από τον Μιχάλη Σάλλα ήταν οι δύο Αντιπρόεδροι, η Νατάσα Στάμου και ο Νίκος Κονταρούδης, καθώς και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος (εκπρόσωπος της ΕΛΤΕ, Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων).

Υπέρ της επιβολής ποινής στον Μιχάλη Σάλλα τάχθηκε ο Γιώργος Πάσχας,   εκπρόσωπος της τράπεζας της Ελλάδος στην Επιτροπή, ο δικηγόρος Αναστάσιος Βιρβιλός και ο αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Γιώργος Λελεδάκης. Και οι δύο έχουν οριστεί στο Δ.Σ από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Δήλωση Σάλλα μετά την απόφαση

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του  Lyktos Group  κατόπιν  της   σημερινής απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δήλωσε:

«Πρόκειται για μία θεσμικά ορθή απόφαση που αναδεικνύει την ευθυκρισία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε ζητήματα ουσίας.

»Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως Στρατηγικός Επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας. Η αύξηση αυτή λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ