ΔΗ. ΣΥ.: Να αποσυρθεί το άρθρο για την αλλαγή φύλου στα 15

 
ΔΗ. ΣΥ.: Να αποσυρθεί το άρθρο για την αλλαγή φύλου στα 15

Ενημερώθηκε: 10/10/17 - 12:07

Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου, που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί, προτείνει αλλαγές, ώστε όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις να προσδιοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, , έκανε σαφές ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επί της επίμαχης διάταξης θα είναι «παρών».

Επιπλέον διευκρίνισε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

«Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για ν΄ ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.