Η δολοφονία Κατσίφα από τους Αλβανούς και ο κίνδυνος για την ελληνική μειονότητα

 
Η δολοφονία Κατσίφα από τους Αλβανούς και ο κίνδυνος για την ελληνική μειονότητα

Ενημερώθηκε: 30/10/18 - 07:54

Οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Κώστα Κατσίφα και ο τρόπος που το έκαναν προκαλεί βάσιμες υποψίες ότι ήταν ένας φόνος εκ προ μελέτης κι όχι μια πράξη άμυνας των αστυνομικών…

Ο Κατσίφας είχε τρεις γεμιστήρες τις οποίες άδειασε όπως φαίνεται πριν καταφύγει στην πλαγιά έξω από το χωριό για να αποφύγει τη σύλληψη…Τη στιγμή της εκτέλεσής του από ελεύθερο σκοπευτή ήταν επί της ουσίας άοπλος. Θα μπορούσε λοιπόν να έχει συλληφθεί.

Αυτά σ΄ ό,τι έχει να κάνει με τον απαράδεκτο τρόπο που χειρίστηκαν οι αρχές της Αλβανίας την υπόθεση. Το μήνυμα Ράμα στο twitter ήρθε απλά να επιβεβαιώσεις ότι η Αλβανία ακόμη δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη…

Όμως δεν θα πρέπει η στάση της Αλβανίας να μας κάνει να κλείσουμε τα μάτια, στο γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος όπως ο Κατσίφας βγήκε στους δρόμους ενός χωριού μ΄ ένα Καλάσνικοφ στα χέρια για να υπερασπιστεί τις απόψεις του, όποιες κι αν είναι αυτές. Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και την έχασε. Τέτοιες ενέργειες όμως θέτουν σε κίνδυνο και την ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία και δίνουν δικαιώματα στα Τίρανα για να σκληρύνει τη στάση της απέναντί της . Δεν είναι λύση τα Καλάσνικοφ για να πιεστούν οι Αλβανοί σ΄ ότι έχει να κάνει με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Τα όσα ειπώθηκαν χθες όλη μέρα ακόμη και από Έλληνες πολιτικούς που επιχειρούν να “χαϊδέψουν αυτιά” και να κερδίσουν μερικές ψήφους είναι άκρως επικίνδυνα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

militaire.gr

Πηγή: