Κ. Χατζηδάκης: Περσινά ξινά σταφύλια η κριτική στον Κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό

 
Κ. Χατζηδάκης: Περσινά ξινά σταφύλια η κριτική στον Κ. Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό

Ενημερώθηκε: 09/01/18 - 13:07

«Τα ζητήματα αυτά, που τώρα επανέρχονται στη δημοσιότητα, είναι περσινά ξινά σταφύλια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Έθνος» που κάνει λόγο για στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την «Καθημερινή της Κυριακής» εγγράφου των υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον διοικητή της, Γιώργο Προβόπουλο, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009, που αναφέρεται στην κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει η οικονομία κατά την αποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Είχαμε πάρει μέτρα, η τότε κυβέρνηση Καραμανλή. Μπορεί να μας ασκήσει κανείς κριτική για το ότι δεν είχαμε πάρει ακόμα δυσκολότερα μέτρα. Πάντως, ήμασταν ο μόνος πολιτικός φορέας τότε που μιλούσε για την κρίση και για την ανάγκη λήψης μέτρων. Πήγαμε στις εκλογές λέγοντας ότι εδώ είναι η κρίση, η διεθνής κρίση χτύπησε τις πόρτες της χώρας και πήγαμε σε εκλογές με ένα περιοριστικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί μας -ο Γιώργος Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ- πήγαν με παροχές, με ακόμη περισσότερες παροχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως και λίγα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και ότι θα έπρεπε να διοριστούν και 100.000 υπάλληλοι στο Δημόσιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Εκτός από αυτά», συνέχισε, «έχουμε επίσης μιλήσει για τις λογιστικές αναταξινομήσεις, που έγιναν τότε, μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, δαπάνες που έπρεπε να γραφτούν στο 2010 γράφτηκαν στο 2009, εισπράξεις που έπρεπε να γραφτούν στο 2009 γράφτηκαν στο 2010 και έτσι αυξήθηκε ακόμη περισσότερο το έλλειμμα».

«Το παρελθόν είναι χρήσιμο να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, εμείς δεν έχουμε καμιά δυσκολία να πούμε ότι η χώρα ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της, έχουμε μιλήσει πρώτοι γι αυτό» παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως «οι πολίτες έχουν αποφανθεί το 2009, το 2012 δύο φορές, το 2015 πάλι δυο φορές».

«Αν πλήρωσε η χώρα κάτι και το πληρώνει κάθε μέρα είναι τον λαϊκισμό και την αερολογία. Η ΝΔ ήταν πάντοτε από την πλευρά της υπευθυνότητας. Μπορεί να κάνουμε την αυτοκριτική μας για κάποια ζητήματα, χωρίς καμιά αμφιβολία, αλλά πάντως η απέναντι πλευρά δεν δικαιούται να μας κάνει τέτοιου είδους κριτική, ούτε φυσικά και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία αρέσκεται στο σπορ της αερολογίας και της δημαγωγίας. Εμείς για το καλό της χώρας το 2012 κάναμε μία ιστορική υπέρβαση και άλλη μία ιστορική υπέρβαση το 2015 και για να μην πέσει η χώρα στα βράχια ψηφίσαμε -χωρίς όρους μάλιστα- το τρίτο μνημόνιο. Αν είναι όρθια η Νέα Δημοκρατία και δεν έχει καταρρεύσει παρότι έπιασε με τα χέρια της αναμμένα χέρια, είναι γιατί έλεγε αλήθειες. Οφείλουμε όλοι να μείνουμε μακριά από τη δημαγωγία και την αερολογία, αυτό είναι το εθνικό μας καρκίνωμα» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.