Κ. Μητσοτάκης για Σκόπια: «Η εθνική γραμμή της χώρας καθορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι»

Κ. Μητσοτάκης για Σκόπια: «Η εθνική γραμμή της χώρας καθορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι»
Ενημερώθηκε: 04/01/18 - 20:49

Στάση αναμονής κρατά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αναμένοντας την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στο capital. gr η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη αύριο, Παρασκευή, ο κος Μητσοτάκης τονίζει πως «θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση».

Νίκος Κοτζιάς: Σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, και αναφερόμενος στην στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ενδεχόμενο να έρθει μια λύση που θα περιέχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό, υποστηρίζει: «μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. (…) Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα».

Πρόκληση από εθνικιστές στα Σκόπια: Το όνομά μας είναι "Μακεδονία"

Επανερχόμενος στο θέμα της ονομασίας και στη στάση της ΝΔ επαναλαμβάνει πως «δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή» και προσθέτει:

Διαβάστε το πρώτο απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.