Κ.Μητσοτάκης στο Bloomberg: Περιμένω εκλογές ανά πάσα στιγμή, θα κερδίσουμε όποτε γίνουν

Σκληρή κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυβέρνηση, αναφορές στην οικονομία, αλλά και στις εκλογές  
Σκληρή κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κυβέρνηση, αναφορές στην οικονομία, αλλά και στις εκλογές  
Ενημερώθηκε: 15/03/18 - 23:11

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο στο Bloomberg, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην οικονομία, αλλά και στις εκλογές.  

Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «η κυβέρνηση κτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών που είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Ανταλλάσσουν χάρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία… Αυτό είναι απαράδεκτο» τόνισε στο αμερικανικό πρακτορείο.

Για την οικονομία

 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ τόνισε ξανά τις πάγιες θέσεις του κόμματός του για μείωση των φόρων και των δημοσίων δαπανών.

«Αυτό έχει να κάνει με την ανάπτυξη, τις δουλειές και τις επενδύσεις. Πώς κάνεις την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Χρειάζεσαι μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ξεκάθαρα δεν έχουμε μία τέτοια τώρα, χρειάζεσαι ένα σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό πλαίσιο, πρέπει να κάνεις το επενδυτικό περιβάλλον πιο ελκυστικό στους επενδυτές» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε πως θα περικόψει τους φόρους στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, και το φόρο ιδιοκτησίας κατά 30% μέσα στα πρώτα δύο χρόνια. Παράλληλα θα υπάρξει απλοποίηση του φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.

«Πιστεύω ότι είμαστε στην Ελλάδα σε ένα στάδιο όπου αν μειώσουμε τους φόρους θα ενισχύσουμε τα έσοδα από τη φορολογία που είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και όσο ο κ. Τσίπρας ανέβασε τη φορολογία έστρεψε την οικονομική δραστηριότητα στην μαύρη οικονομία» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «όσον φορά το πρωτογενές πλεόνασμα, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% για τα επόμενα 5 χρόνια. 

"

«Πιστεύω ότι αυτά είναι πολύ υψηλά, μπορούμε να τα επαναδιαπραγματευθούμε, μόνο αν επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας. Έτσι αρχικά θα εστιάσω σε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα "αγοράσει" την απαραίτητη αξιοπιστία που θέλει η Ελλάδα και μετά θα έχω αυτή τη συζήτηση με τους πιστωτές για να μειώσουμε λίγο το πρωτογενές πλεόνασμα. Όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την ανάσα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι η σημερινή αναπτυξιακή έκπληξη της ευρωζώνης» δήλωσε.

Για τις εκλογές

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή τονίζοντας πως είναι βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ. «Περιμένω εκλογές ανά πάσα στιγμή. Θα κερδίσουμε όποτε γίνουν». 

«Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πειστική ιστορία. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, ο κ. Τσίπρας όχι. Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο λόγος θα είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν θα θέλει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος για τη μείωση των συντάξεων» είπε χαρακτηριστικά.