Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ: Άμεση ανάγκη εξεύρεσης γενναίας λύσης στο θέμα του χρέους

Κυρ. Μητσοτάκης σε Κλ. Ρεγκλινγκ: Ρύθμιση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου
Κυρ. Μητσοτάκης σε Κλ. Ρεγκλινγκ: Ρύθμιση του χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου
Ενημερώθηκε: 13/06/18 - 16:51

Στην άμεση ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και γενναίας λύσης στο ζήτημα του δημοσίου χρέους στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη (13/6) με τον με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM),  Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η λύση στο ζήτημα αυτό προβλεπόταν, άλλωστε, ήδη από τη συμφωνία του 2012 και όπως σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, δεν θα πρέπει να καθυστερήσει άλλο αλλά να επιτευχθεί στο επικείμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της επιστροφής των κερδών των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), της επέκτασης της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής των δανείων και της καλύτερης δυνατής χρήσης των αδιάθετων πόρων (27,4 δις ευρώ) του τρίτου προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα, συμφωνώντας με την ανάγκη μικρότερων φόρων και υλοποίησης τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την οριστική έξοδο από την κρίση.