Νέα ποινή στο χρυσαυγίτη Λαγό: Αποκλεισμός από συνεδριάσεις και περικοπή μισθού

Νέα ποινή στο χρυσαυγίτη Λαγό: Αποκλεισμός από συνεδριάσεις και περικοπή μισθού
Ενημερώθηκε: 24/05/18 - 13:19

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων βουλευτών που βρίσκονταν Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού από τις  συνεδριάσεις  της Βουλής για 15 ημέρες.

Αφορμή στάθηκε το αντικοινοβουλευτικό του  παραλήρημα πριν από λίγες εβδομάδες όταν από το βήμα του κοινοβουλίου είχε αποκαλέσει προδότες και πουλημένους τους βουλευτές που θα συμφωνήσουν στο να δοθεί ονομασία στα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Στην ίδια ποινή περιλαμβάνεται και η περικοπή στο μισό της βουλευτικής αποζημίωσης του για ένα μήνα.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής στην τοποθέτηση του επέμεινε στους χαρακτηρισμούς που είχε διατυπώσει και την προηγούμενη φορά λέγοντας «δεν πρόκειται να ζητήσω συγνώμη, θεωρώ ότι είναι προδότης και πουλημένος όποιος θα υπογράψει να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Δεν πρόκειται να σας ζητήσω συγγνώμη, δεν σας φοβήθηκα ακόμα και όταν πήγαινα στα κελιά της φυλακής, δεν πρόκειται κανείς μας να υπογράψει δήλωση μετανοίας ούτε να ζητήσει συγγνώμη», είπε με προκλητικό ύφος και τόνο ο βουλευτής της χρυσής Αυγής. 

Διαβάστε ακόμα: Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το «ρόλο» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μεταμνημονιακή περίοδο

Μάλιστα, ο κ. Λαγός  επιτέθηκε και κατά του προέδρου της Βουλής λέγοντας « ο Βούτσης για μένα δεν είναι πρόεδρος της Βουλής είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.» 

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο επεισόδιο του Χρυσαυγίτη βουλευτή έγινε στις 22 Μαρτίου, όταν ο Λαγός πήγε να πιαστεί στα χέρια με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνοι αντέδρασαν στις υβριστικές εκφράσεις που τους απηύθυνε, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «προδότες» και «πουλημένοι»!

Το επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τη στήριξη του Λαγού στις Παμμακεδονικές Ενώσεις που έστειλαν εξώδικο και επιστολές στους βουλευτές απειλώντας τους με θανατική καταδίκη και ισόβια. 

Μάλιστα, ο κ. Λαγός είχε  κινηθεί  απειλητικά προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ο οποίος ήταν ένας από εκείνους που αντέδρασαν και του ζήτησαν τον λόγο, ανεβαίνοντας στα σκαλιά του βήματος, ενω την τελευταία στιγμή αποφεύχθη να πιαστούν στα χέρια  οι δυο τους.