Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

 Παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: "Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας” – Σε εξέλιξη το επισκεπτήριο των γονιών τους
Ενημερώθηκε: 06/04/18 - 17:05

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για την σοβαρή υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και θα περάσουν εκεί το Άγιο Πάσχα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας με ένα ειδικό μήνυμά του απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον "Άγγελο και τον Δημήτρη" την ώρα που οι γονείς τους βρίσκονται ήδη για πέμπτη φορά στην Αδριανούπολη προκειμένου να έχουν ένα σύντομο επισκεπτήριο, ενδεχομένως και από κοντά, χωρίς την παρεμβολή του τζαμιού που συνήθως υπάρχει, για να μπορέσουν να τους αγκαλιάσουν κι ενώ έχουν συμπληρωθεί 36 μέρες κράτησης.

Κουβέλης στους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια

 

“Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας” δηλώνει ο Πρωθυπουργός σε δύο λέξεις χαρακτηριστικά, παρόλο που οι δύο στρατιωτικοί μας όπως φαίνεται, θα περάσουν και το Πάσχα μέσα στις φυλακές της Ανδριανούπολης.  

Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Συγκλονίζουν τα λόγια του για τους Έλληνες στρατιωτικούς 

"

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουβέλη

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Έλληνες στρατιωτικοί: Πάσχα πίσω από τα σίδερα των φυλακών

 

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους.

Συγκινητική, όμως, ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».