Σκάνδαλο Novartis: Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική

Σκάνδαλο Novartis: Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική
Ενημερώθηκε: 20/03/18 - 19:15

Επιρρίπτοντας ευθύνες προς την κυβερνητική πλειοψηφία αποχώρησαν από την Προανακριτική για το σκάνδαλο της Novartis τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την πως δεν επιθυμεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζής «τίναξε στον αέρα» την Προανακριτική επιτροπή.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Στον αέρα η Προανακριτική: Απειλεί με αποχώρηση η ΔΗΣΥ

Όπως είχαν προαναγγείλει η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αποχώρησαν από την Προανακριτική, καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την διαλεύκανση της υπόθεσης και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σκευωρίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση από την επιτροπή, ήταν να κληθούν τα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αφού ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους εάν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει στην εις βάθος εξέταση της υπόθεσης. 

Από την Προανακριτική είχε ήδη αποχωρήσει και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως «προσχηματική» την διαδικασία και κατηγορώντας την πλειοψηφία πως δεν επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση του σκανδάλου.