Θ. Παπαχριστόπουλος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ αν περάσει η συμφωνία για το Σκοπιανό

Θ. Παπαχριστόπουλος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ αν περάσει η συμφωνία για το Σκοπιανό
Ενημερώθηκε: 19/09/18 - 11:32

Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στους ΑΝΕΛ η συμφωνία για το Σκοπιανό παρά στην κυβέρνηση που βλέπει έστω και οριακά να εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Βουλή, όταν έρθει η συμφωνία, παρά την επίσημη θέση των ΑΝΕΛ ότι θα ρήξουν την κυβέρνηση λίγο πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όπως την επανέλαβε σήμερα ο βουλευτής Κ. Κατσίκης.

Πόσο εφικτό όμως είναιθ αυτό με δεδομένες κάποιες τοποθετήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ;

Ανοιχτό άφησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ εάν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Στην ερώτηση «στην περίπτωση που περάσει η συμφωνία πάτε ΣΥΡΙΖΑ», ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε «δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα επέμεινε ότι «θα παλέψω μέχρι τέλους να μην πέσει η κυβέρνηση».

«Η άποψή μου είναι ότι το θέμα της πΓΔΜ θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και καιρό. Κύριος εχθρός μας είναι ο Ερντογάν και όχι η FYROM, έχει μια διαφορετική άποψη ο Καμμένος. Είναι λάθος κάποιος να δημιουργήσει κρίση για να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εγώ ούτε μισή σταγόνα δεν θα ρίξω στον μύλο πτώσης αυτής της κυβέρνησης. Ο Καμμένος δεν πρόκειται να παίξει με αυτή την κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Εκτός του κ. Παπαχριστόπουλου και ο Κ. Ζουράρις έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται σύμφωνα με πληροφορίες και η κυρία Ελενα Κουντουρά. Υπό αυτά τα δεδομένα, τον πρόεδρο του κόμματος αναμένεται να ακολουθήσει μόνο ο Κώστας Κατσίκης και ίσως η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως φαίενται όλο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα για την κυβέρνηση. Στην κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να προσμετράται πλέον και η κ. Παπακώστα. Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν 2-3 των ΑΝΕΛ, άλλοι τόσοι από τους Ανεξάρτητους και το Ποτάμι και η κυρία Κατερίνα Παπακώστα.