Άδωνις Γεωργιάδης: Mετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική

 
Άδωνις Γεωργιάδης: Mετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 02/07/23 - 12:45

Νομοσχέδιο, ρυθμίσεις του οποίου θα προβλέπουν τη μετατροπή της κράτησης του 30% στη σύνταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους σε αναλογική, βάσει των ημερών απασχόλησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Τώρα, ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του για όσο χρονικό διάστημα απασχολείται, αυτό δεν είναι δίκαιο και ενθαρρύνει τη «μαύρη» εργασία, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται.

Όπως διευκρίνισε, η κράτηση στη σύνταξη θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε και για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς, με υπογραφή του, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

«Επιταχύναμε τις διαδικασίες εκταμίευσης των ποσών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η στεγαστική πολιτική για τους νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Κρήτη, με τον εργαζόμενο που ήταν ανασφάλιστος και κάηκε, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας είχε αποτέλεσμα, καθώς ο εργαζόμενος θα εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές, η επιχείρηση προχώρησε επίσης στην πρόσληψή του και θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του, ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή ανοχή σε παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. «Η εντολή είναι η Επιθεώρηση Εργασίας να είναι παντού και να ενταθούν οι έλεγχοι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία στις επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο και προσέθεσε ότι η οικονομία πάει καλά, άρα θα έχουμε κανονικά και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις.

Για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ανέλαβε μία δύσκολη αποστολή, όμως το θεωρεί τιμή του και είναι πολύ ευτυχής που του ανατέθηκε αυτό το υπουργείο, του οποίου οι πολιτικές επηρεάζουν τις ζωές όλων των ανθρώπων στην Ελλάδα και αισθάνεται μεγάλο το βάρος της ευθύνης.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η ανεργία πρέπει να πέσει σε μέσο όρο κάτω από το 10%, γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να ξεπαγώσουν οι τριετίες. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 10,8% τον Μάιο του 2023 για πρώτη φορά από το 2009.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ