Άνοδος του φιλοτουρκικού μειονοτικού κόμματος σε Ξάνθη και Ροδόπη και κανείς δεν ασχολείται..!

Άνοδος του φιλοτουρκικού μειονοτικού κόμματος σε Ξάνθη και Ροδόπη και κανείς δεν ασχολείται..!
Ενημερώθηκε: 28/05/19 - 01:07

Εκλογές 2019-Θράκη: Έντονο προβληματισμό προκαλεί η άνοδος του φιλοτουρκικού κόμματος «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στους  ευαίσθητους νομούς της Ξάνθης και στην Ροδόπης, όπου με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έρχεται πρώτο. Προβληματισμό όμως, ακόμα μεγαλύτερο, προκαλεί η απουσία προβληματισμού για το θέμα αυτό από τα πολιτικά κόμματα

Σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι το μειονοτικό κόμμα «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», είχε ιδρύσει ο Σαδίκ, είναι το μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη.

Επιπλέον το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, που παίζει τον δικό του σκοτεινό και υπονομευτικό ρόλο στη περιοχή, καθοδηγεί  τα στελέχη του «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» τα οποία πρωτοστατούν παντα, όπως είχε φανεί και στις σχετικά πρόσφατες επισκέψεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του κόμματος αυτού στις Ευρωεκλογές:

Στην Ροδόπη με ενσωμάτωση 89,27%  το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» έρχεται πρώτο με ποσοστό 36,46%:

 

Αποτελέσματα για το μουσουλμανικό κόμμα στις Ευρωεκλογές στην Ροδόπη

Στην Ξάνθη όπως είπαμε και πιο πάνω είχαμε αρνητική ανατροπή και με την ενσωμάτωση στο 83,68% από δεύτερο πέρασε πρώτο το μουσουλμανικό κόμμα με ποσοστό 24,86%. Η ΝΔ που ήταν πρώτη, έρχεται μέχρι στιγμής δεύτερη με 24,61%:

Αποτελέσματα για το μουσουλμανικό κόμμα στις ευρωεκλογές στην Ξάνθη

 

Το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο κατήλθε ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.

Μουσουλμανικό «Κόμμα ισότητας, ειρήνης και φιλίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ