Αόριστες αναφορές στην ανάπτυξη από τον Αλ. Τσίπρα

Αόριστες αναφορές στην ανάπτυξη από τον Αλ. Τσίπρα
Ενημερώθηκε: 10/03/16 - 13:42

Κλίμα αισιοδοξίας με αόριστες αναφορές στην ανάκαμψη της οικονομίας προσπάθησε να καλλιεργήσει ο Αλ. Τσίπρας με όσα είπε στις κοινές δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η απευθείας μετάδοση των δηλώσεων από το κρατικό κανάλι (ΕΤ1) καθόρισε και το πνεύμα των δηλώσεών του με τη γνωστή τακτική του ...προσεχώς καλύτερα. Μαζί με το «πότισμα» της ελπίδας μοίρασε και τα αποτελέσματα της ανάκαμψης!

Κατά τον κ. Τσίπρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους και όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις:

«Είμαι βέβαιος πως πάρα τις δυσκολίες το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει μια συζήτηση για το χρέος και αυτό θα έχει αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις και βεβαίως θα έχουμε τη δυνατότητα να αρθούν και τα capital controls και θα οδηγήσουν στην άρση της αβεβαιότητας και οι επενδυτές να εμπιστευτούν μαζικά την Ελλάδα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

 Σε άλλο σημείο είπε ότι από εδώ και στο εξής συζητάμε, όχι μόνο την ανάκαμψη, αλλά πώς θα μοιράσουμε δίκαια του καρπούς της και πως θα επουλώσουμε τα τραύματα των τελευταίων πέντε χρόνων.