Αυγενάκης: "Με εν κρυπτώ απόφαση συνολικά 5.000 πρόσφυγες στην Κρήτη"

Αυγενάκης: "Με εν κρυπτώ απόφαση συνολικά 5.000 πρόσφυγες στην Κρήτη"
Ενημερώθηκε: 14/08/16 - 14:08

Για 5.000 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες που θα μεταφερθούν στην Κρήτη – πλέον των 3.000 μεταναστών που αναμένονται από τη Γερμανία – έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση για εν κρυπτώ διαδικασίες και κλειστές διαδικασίες με «εκλεκτούς προσκεκλημένους» συγκεκριμένους δημάρχους και φορείς του νησιού.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ήρθε εν κρυπτώ προ τριών ημερών στην Κρήτη και συνεννοήθηκε με κάποιους δημάρχους, τον περιφερειάρχη, και κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κληθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και δήμαρχοι. «Ως ΝΔ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα» σχολίασε ο κ. Αυγενάκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι όπου πάνε οι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η μεταφορά των πρώτων 2.000 μεταναστών δεν διαψεύστηκε ποτέ από τους τοπικούς φορείς που μετέσχαν στην σύσκεψη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

«Γιατί δεν έχει γίνει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών; γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα, γιατί δεν έχουν απορροφηθεί το προβλεπόμενα κονδύλια; ποια είναι η διαχείριση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό;» διερωτήθηκε ο κ. Αυγενάκης. «Πρόκειται για εθνικό, αλλά και ανθρωπιστικό πρόβλημα» είπε.

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της Αμυγδαλέζας παρέπεμψε στα «κατηγορώ» και τα αρνητικά σχόλια από τον κ. Τσίπρα και άλλα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιβεβαιώνεται η ορθή πολιτική της ΝΔ» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Αναβρασμός στην Κρήτη: Έρχονται από τη Γερμανία 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες-Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα