Δ. Κουτσούμπας: «Φαινόμενο» είναι το βόρειο Σέλας, όχι ο Κασσελάκης

 
koutsoumpas

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr

Ενημερώθηκε: 05/12/23 - 13:54

Συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και τον Δ. Δανίκα έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για πολλά θέματα και, μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που είχε εκτοξευτεί από το 5% στο 35% και κυβέρνησε τη χώρα, βρίσκεται τώρα σε αυτή την κατάσταση», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

 «Πρόκειται για την τελική φάση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας οργανωτικού και πολιτικού εκφυλισμού που ακολουθούν, αργά ή γρήγορα, αυτά τα κόμματα, τα οποία καβαλάνε τη λαϊκή δυσαρέσκεια και επιδίδονται σε ένα εμπόριο ελπίδας για να καταλήξουν τελικά να υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα στο όνομα κάποιας “Αριστεράς” και κάποιας “προόδου”, ο Θεός να την κάνει. Το είδαμε και με το ΠΑΣΟΚ, το έχουμε δει και με πολλά κόμματα διεθνώς. Οσες φορές και να επαναληφθεί το “πείραμα”, στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξει».

Κληθείς να σχολιάσει τι εκφράζει, πολιτικά και κοινωνικά, το «φαινόμενο Κασσελάκη», ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε:

«Φαινόμενο είναι το Βόρειο Σέλας που εμφανίστηκε τις προάλλες στο Κιλκίς. Ο κ. Κασσελάκης απλώς ενσαρκώνει την πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει, αν θέλετε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, στοιχεία που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στη φυσιογνωμία αυτού του κόμματος: τον λεγόμενο “μεσσιανισμό”, την υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου, τη στοίχιση με τον ευρωατλαντικό παράγοντα και άλλα. Τώρα αν όλα τα παραπάνω τα εμπλουτίζει και με κάποιες αντιδραστικές αναφορές, όπως για παράδειγμα στους “νοικοκυραίους με τα καθαρά σπίτια”, εμάς δεν μας ξαφνιάζει. Αλλωστε τόσα και άλλα τόσα έχουν ειπωθεί τα προηγούμενα χρόνια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους».

Αναφερθείς στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις «ομάδες» Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου, ο ΓΓ του ΚΚΕ ήταν σαφής:

«Σε αυτή τη φάση τους ενδιαφέρει να εκφράσουν και να υπερασπιστούν την “αυθεντική” αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να εκφράσουν και κάτι διαφορετικό, αφού αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλα αυτά τα στελέχη από κορυφαίες υπουργικές θέσεις και όταν εφάρμοζαν τα μνημόνια και έφτιαχναν “μαξιλάρια” και όταν έφερναν τη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών και προετοίμαζαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τόσα άλλα.

Με πληροφορίες από protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ