Δημοσκόπηση ACTION 24: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά της ΝΔ απο τον ΣΥΡΙΖΑ — Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

 
ekloges

Ενημερώθηκε: 21/03/24 - 19:53

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ (34,4%) από το ΣΥΡΙΖΑ (13,4%) καθώς καταγράφεται διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη τρίτη θέση (12,5%), σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε για το Action 24.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το  38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 37,6% παραμένει πρώτος και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% ενώ τέταρτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 20,7% και έπεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 18,5%.

Ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα - Τα Τέμπη κλονίζουν την εικόνα της κυβέρνησης

Τέμπη και ακρίβεια κλονίζουν την εικόνα της ΝΔ με τους πολίτες να ιεραρχούν και πάλι ως σοβαρό ζήτημα και το κεφάλαιο της ασφάλειας. 

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών. 

Σε ποσοστό 82% οι ερωτηθέντες είναι «καθόλου» και «λίγο» ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και για τη στήριξη των εισοδημάτων. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ