«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» δηλώνει αμετανόητος ο Σόιμπλε - Τουλάχιστον δείχνει να είναι κατά της Τουρκίας

 
«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» δηλώνει αμετανόητος ο Σόιμπλε

Ενημερώθηκε: 24/07/22 - 02:45

«Δεν ήθελα να βλάψω τους Έλληνες» δηλώνει ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» συμπληρώνει αμετανόητος ο άνθρωπος που ευθύνεται κατά βάση για τον ΄θλιο τρόπο που συμπεριφέρθηκε στη χώρα μας κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων!

Το κίνητρό του ήταν, όπως αναφέρει στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», να βοηθήσει και όχι να βλάψει τους Έλληνες. Μάλιστα, σημειώνει ότι «η Ελλάδα πέτυχε πολλά».

Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν βουλευτής, που εξακολουθεί όμως να παίζει ρόλο στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, δηλώνει πως παραμένει, ωστόσο, απαισιόδοξος σχετικά με την οικονομική κρίση.

«Η κρίση δεν ξεπεράστηκε τελεσίδικα – κυρίως υπό το φως και των επίκαιρων συνθηκών. Αλλά εκείνο που ισχύει είναι: Η Ελλάδα πέτυχε πολλά! Και αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έγινε δεν πήγε χαμένη»

Για την Τουρκία

Για τη σημερινή κατάσταση σχολιάζει: «H Ελλάδα αντιμετωπίζει επιπρόσθετα το γεγονός ότι η Τουρκία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει στρατηγικά – με βάναυσο τρόπο – την επιρροή που απέκτησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι νέο. Αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να διασφαλιστεί η αρχή ότι τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν μονομερώς με στρατιωτικά μέσα. Εμείς οι Γερμανοί μετά την καταστροφή δύο Παγκοσμίων Πολέμων πήραμε το μάθημά μας – αρχικά με τη Γαλλία και μετά με την Πολωνία και την Τσεχία: Δεν πολεμάμε πλέον για σύνορα, ενώνουμε την Ευρώπη».

Για τον κίνδυνο του Grexit

Για τον Ιούλιο του 2015 και το πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα στο Grexit, ο κ. Σόιμπλε τονίζει: «Αυτό είχε προτείνει η μεγάλη πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ. Και ξέρετε επίσης ότι στην Ελλάδα ορισμένοι υποστήριζαν πως είναι καλύτερο για τη χώρα. Αλλά δεν πέρασε στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για καλά σταθμισμένους λόγους. Μετά ο Τσίπρας με την προκήρυξη νέων εκλογών έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά μία πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνην με την οποία είχε εκλεγεί. Ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί».

Για την περίπτωση ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

Για τους κινδύνους που επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει: «Με δεδομένη την επιθετική συμπεριφορά του Πούτιν η ενίσχυση της νατοϊκής δύναμης είναι ο σωστός δρόμος για να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με αξιοπιστία τις αξίες των δικών μας φιλελεύθερων δημοκρατιών».

ΠΗΓΗ: «Νέα Σαββατοκύριακο» via ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ