Επιμένει και προκαλεί ο Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα! (video)

Επιμένει και προκαλεί ο Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα! (video)
Ενημερώθηκε: 22/03/19 - 22:14

Με την φράση «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τους «Οικολόγους πράσινους», Γιάννης Τσιρώνης προκάλεσε σάλο.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε πως «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη του και παρά την παγωμάρα που προκλήθηκε στο στούντιο και σε όσους τον άκουγαν πρόσθεσε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο… δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Και μπορεί, γεωγραφικώς, το Καστελόριζο να ανήκει τύποις στο Λύκιο πέλαγος, ωστόσο προκαλεί ερωτήματα γιατί ο κ. Τσιρώνης έσπευσε να κάνει... μαθήματα γεωγραφίας σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τα εθνικά μας θέματα.

Οπως ήταν φυσικό αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Τσιρώνη με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: «Και πού ανήκουμε, στην Τουρκία;».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση.

Δείτε βίντεο

Πηγή: iefimerida.gr