Η Όλγα Γεροβασίλη «κόβει» τις άδειες των συνδικαλιστών αστυνομικών

Η Όλγα Γεροβασίλη «κόβει» τις άδειες των συνδικαλιστών αστυνομικών
Ενημερώθηκε: 16/05/19 - 21:16

Όλγα Γεροβασίλη περιορίζει  με υπουργική απόφαση τις άδειες των συνδικαλιστών αστυνομικών. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και ορίζει το νέο πλαίσιο χορήγησης αδειών λαμβάνοντας υπόψη και τις παραμέτρους που ισχύουν για τις συνδικαλιστικές άδειες στο δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι άδειες που θα δικαιούνται μηνιαίως οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, εναρμονίζονται με του υπόλοιπου δημοσίου τομέα και θα υπολογίζονται με βάση τα μέλη των Ενώσεων, ενώ δεν δικαιούνται όλοι πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Και αυτοί που θα δικαιούνται συνδικαλιστικές άδειες θα μπορούν να πάρουν πολύ λιγότερες μερες απ' ότι μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:

 

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία με μέλη πάνω απο 10.000 (όπως είναι η ΠΟΑΣΥ) δικαιούνται: Πρόεδρος, Γραμματέας, έως 30 ημέρες, αντιπρόερος, Ταμίας, έως 15 ημέρες, μέλη Δ.Σ., έως 9 ημέρες.

Για τις Ομοσπονδίες με αριθμό μελών απο 1.501 έως 10.000: Πρόεδρος, μέχρι 30 ημέρες, αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας, μέχρι 15 ημέρες, μέλη Δ.Σ., μέχρι 9 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεροβασίλη: Συνδικαλιστές αστυνομικοί μιλούν για «άβατο» στα Εξάρχεια αλλά έχουν να εργαστούν 20 χρόνια

 

Στα μέλη των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, για όλη τη θητεία τους, οι συνδικαλιστικές άδειες θα χορηγούνται ως εξής: Ένωση με αριθμό μελών 500 και άνω, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, μέχρι 5 ημέρες. Ένωση με μέλη λιγότερα απο 500, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, μέχρι 4 ημέρες.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, στους αντιπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών παρέχεται άδεια απουσίας για όλη την διάρκεια των συνεδρίων που συμμετέχουν, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει τις 4 ημέρες κατ' έτος.

Επίσης: Απαντες οι δικαιούχοι πρέπει να ενημερώνουν για τις άδειες τους τουλάχιστον δύο μέρες πριν. Δικαιούχος που είναι ταυτόχρονα μέλος Δ.Σ., Πρωτοβάθμιας Ένωσης και της Ομοσπονδίας, δικαιούται να επιλέξει να κάνει σχρήση μιας εκ των δύο αδειών.

Η απόφαση αυτή περιορίζει τις άδειες που δικαιούνταν οι συνδικαλιστές σε όλες τις βαθμίδες, περισσότερο όμως των μικρών Ενώσεων.

Για παράδειγμα, στους Ειδικούς Φρουρούς δικαιούνταν άδειες συνδικαλιστικές, οι δύο πρώτοι του Προεδρείου απο 30 ημέρες το μήνα και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Κλιμακωτα, απο 10 έως 2 ημέρες το μήνα. Τώρα διακιούνται μόνο ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, μέχρι 5 ημέρες το μήνα.