Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού, αν χρειαστεί θα πληρώσω πρόστιμο

 
Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού, αν χρειαστεί θα πληρώσω πρόστιμο

Ενημερώθηκε: 13/03/24 - 23:15

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίστηκε με στρατιωτικό κούρεμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσων του Mega.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρουσιάζεται την Παρασκευή (15/03/2024) στη Θήβα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με κάποια αλλοδαπή εταιρεία.

«Έχω μεταβιβάσει όλη την συμμετοχή που μπορεί να είχα στο παρελθόν, έχει πλέον μεταβιβαστεί», είπε. «Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε εταιρείες», τόνισε. Είπε ότι «τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου». «Διακρίνεται πολύς πανικός από τον κ. Γκρίνμπεργκ», σχολίασε.

«Μη συγχέουμε τον ρόλο των μίντια με τη δικαιοσύνη και τους αρμούς της κυβέρνησης. Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα δώσω εξηγήσεις στη δικαιοσύνη», είπε και υπογράμμισε: «Το ένα πράγμα που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να υπάρξει κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει, έχω επιχειρήσει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Επισήμανε ότι το πόθεν έσχες του κατατίθεται στις 30 Ιουνίου. Ερωτηθείς αν διαβεβαιώνει ότι μόλις τον καλέσει η δικαιοσύνη θα της δώσει όλα τα στοιχεία για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό και τη σύμβαση δανεισμού των κομματικών μίντια, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «η διαβεβαίωση αυτή είναι δεδομένη επειδή είμαι νομοταγής πολίτης και ο Έλληνα πολίτης γνωρίζει και το έσχες μου και το πόθεν μου». «Η ερώτηση είναι: ‘γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια κι όλα τ’ άλλα, από πού έχουν προκύψει;», σχολίασε. «Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει στο κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα;», σχολίασε.

«Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες»

. Ερωτηθείς για τον σχετικό νόμο (του ΣΥΡΙΖΑ), είπε ότι «αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί ‘μαύρα’ χρήματα έξω. Όχι για να αναγκάζονται να φέρουν απόδημοι ‘άσπρα’ μέσα». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ευαγγελίζεται την αγάπη του για την ομογένεια, είχε πέντε χρόνια να αλλάξει τον νόμο αυτόν, τον οποίο τον έχει κατηγορήσει». «Και παρεμπιπτόντως στον βαθμό που υπήρχε προσωπική ατζέντα για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη το 2016, το θεωρώ και αυτό εσφαλμένο», πρόσθεσε. «Όταν βάζεις ομογενείς σε ένα ψηφοδέλτιο, θες την ψήφο τους, τους επιτρέπεις να συμμετέχουν και στην ενεργή πολιτική της χώρας, δεν τους τιμωρείς», είπε. Ερωτηθείς αν άρα θεωρεί ότι ήταν λάθος, απάντησε καταφατικά.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις που παρουσίασε χτες για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Το αντίθετο. Εν αντιθέσει με τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσει και καταλαβαίνω πολύ καλά ισολογισμούς». Είπε ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε την μισθωτή εργασία που φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και τα μερίσματα σε πολύ μεγάλα κέρδη με πολύ μικρούς. «Αυτό που προτείνω εγώ είναι να υπάρχει μια πολύ πιο προοδευτική κλίμακα ειδικά στα εισοδήματα κάτω των 80.000 ευρώ και ειδικά στα εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει άμεσα περισσότερα στο τέλος του μήνα. Αν’ αυτού καταργούμε τον αυτοτελή φόρο στα μερίσματα, γιατί θα πάει στην ατομική κλίμακα. Και για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που ούτε καν ονειρεύονται ποσά πάνω από 100.000 ευρώ μερισμάτων, θα υπάρξει λιγότερος φόρος με αυτόν τον τρόπο. Και για όλους τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους οι εισφορές θα μειωθούν», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι είναι ένα κίνητρο όχι μόνο για ανάπτυξη από την εργασία επειδή θα έχει παραπάνω διαθέσιμο εισόδημα ο εργαζόμενος, αλλά είναι κίνητρο να επανεπενδύσει ο επιχειρηματίας στην εταιρεία του. Τόνισε επίσης ότι η κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος είναι ένα δίκαιο μέτρο που θα απελευθερώσει τεράστιες δυνάμεις και θα πατάξει την φοροδιαφυγή. Είπε ότι οι φοροελαφρύνσεις στα βασικά αγαθά θα πρέπει να είναι μόνιμες και πως «το βασικότερο απ’ όλα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να υπάρχει πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα, μπορεί να γίνει άμεσα, υπάρχει αισχροκέρδεια». «Δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν μερίσματα μέσω μετοχών της ΔΕΗ», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «η ΔΕΗ θα μοιράζει μέρισμα βάσει της κερδοφορίας 5%». Εξήγησε ότι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μερικά προσωρινά μέτρα που έχουν ένα κόστος γύρω στα 3,2 δισ. και υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα, για την αισχροκέρδεια. «Υπάρχουν ‘one of’ μέτρα ελάφρυνσης, συγχρόνως όμως όταν βάζεις πλαφόν στην κερδοφορία του ρεύματος αυτό δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αυτό έχει κόστος στους έχοντες μετοχές της ΔΕΗ και όλων αυτών των εταιρειών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και απάντησε «όχι». Αρνητικά απάντησε επίσης όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας. Επιπλέον απάντησε ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το Συνέδριο. «Όλα καλά», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε: «όχι με τίποτα». «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», τόνισε, στο ερώτημα αν τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, για το χώρο, για την ευρύτερη κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του χώρου, αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ