Καθοριστική παρέμβαση Παυλόπουλου στο θέμα της Δικαιοσύνης

Καθοριστική παρέμβαση Παυλόπουλου στο θέμα της Δικαιοσύνης
Ενημερώθηκε: 30/05/19 - 11:36

Λύση στο θέμα της επιλογής νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης που είχε πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε η καθοριστική παρέμβαση,του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος που θα κληθεί να επικυρώσει την κυβερνητική επιλογή με προεδρικό διάταγμα, φέρεται ότι κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπογράψει παραμονή των εκλογών, εκτός κι αν οι επιλογές που θα γίνουν είναι τέτοιες που δεν θα προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα να μην βρεθεί η Προεδρία σε θεσμικά δύσκολη θέση.

Έτσι, πλέον, η κυβέρνηση αναζητά λύση σε ανώτατους δικαστικούς που κατά τη διαδικασία ακρόασης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ψηφίστηκαν εκτός από την κυβέρνηση και από άλλα κόμματα, την αξιωματική αντιπολίτευση ή από το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα με το θέμα της ηγεσίας της δικαιοσύνης, που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, η προεδρική παρέμβαση φαίνεται ότι ξεμπλόκαρε και το θέμα των ποινικών κωδίκων. Τα δύο νομοθετήματα ύψιστης σημασίας που βρέθηκαν εγκλωβισμένα από τις πολιτικές εξελίξεις, θα προχωρήσουν προς ψήφιση.

Σε ό,τι αφορά τους Κώδικες η κοινοβουλευτική διαδικασία θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες ενώ για την ηγεσία της δικαιοσύνης οι διεργασίες για επιλογή προσώπων που δεν θα προκαλούν αντιδράσεις συνεχίζεται.